onsdag 12 mars 2008

11:e mars

Aktion utanför Björnes trädgård.






söndag 9 mars 2008

Statens rätta ansikte

Om man lämnar allt skitsnack bakom sig och om man tittar på 11:e september, inte från ett känsloperspektiv utan från en logisk och rationell synvinkel, kan det vara jobbigt att erkänna för sig själv att bevisen för att 11:e september inte är skapat av Osama Bin Laden eller Al-Qaida är överväldigande. I en vetenskaplig debatt, utan subjektiva värderingar, kommer en logisk och rationell person att komma fram till den slutsatsen. Vi har ofta svårt att erkänna för oss själva att bevis är bevis. För om bevisen går stick i stäv med det som vi trott på hela tiden betyder det ju att vi är vilseledda och de som utger sig för att vara våra beskyddare i själva verket är förrädare.

Den sanna naturen hos en stat där pengar, makt och girighet kommer i första rummet visar sig alltid genom att statens syn på människan och människans inneboende universella rättigheter. USA använder sig av tortyr. 1,3 miljoner människor har dött i Irak och Afghanistan. Kriget har kostat det amerikanska skattebetalarna otaliga miljarder dollar, lånat av utlandet och stulet från kommande generationer. Detta är vansinne, detta visar det rätta ansiktet hos en stat som har gått helt snett. Att dessa krig dessutom är olagliga enligt både den amerikanska konstitutionen och FN, är ingen större chock. Den amerikanska administrationen följer inte lagar.

Men det här är inget nytt! Det är inget nytt! Vi har sett det otaliga gånger genom historien där stater har gått från åtminstone relativ frihet och demokrati till ett totalitärt och fascistisk samhälle. USA är på god väg att falla in i den skaran, de är inte där än men en sak till, ett terrordåd till, då är det slut på USA som ett öppet och demokratiskt samhälle så som vi har känt igen det förut.

Mekanismen för krig måste avslöjas och stoppas för att förhindra att fler terrordåd äger rum för att starta nya krig, båda mot fler länder i mellanöstern, läs Iran, och mot friheten i västvärlden. Det sägs att första offret i ett krig är sanningen. Den amerikanska administrationen har ljugit allting när det gäller dessa krig och det är dags att se statens, i det här fallet den amerikanska statens, rätta ansikte!



torsdag 6 mars 2008

The end of america

Det finns flera bra talare som har hållit bra tal angående situationen i USA. Detta rapporteras aldrig i våra medier såklart, allt för att hålla oss ajour med de senate kändisproblemen naturligtvis. Naomi Wolf är en kvinna som har studerat diktaturer och sen jämfört utvecklingen i länder där diktatur har förekommit med den nuvarande läget i Förenta Staterna. Det är lite skrämmande men samtidigt också kanske en liten knuff, för det är faktiskt dags att vakna och se på dessa saker i sitt rätta sammanhang.

måndag 3 mars 2008

Michael Parenti

Om ni missade Micheal Parenti:s utmärkta föredrag angående imperium och lögner som spelades in förra året så postar vi den här.


Del 1:


Del 2: