lördag 25 augusti 2007

Kollapser?




Var det verkligen kollapser vi såg på TV den 11 september 2001?

Var det verkligen pga flygplanens kollisioner och de efterföljande bränderna som World Trade Center 1 & 2 kom till marken? Eller var det så att de faktiskt exploderade från topp till tå?

'Skatteskrapan' i Stockholm är 81 meter hög med 25 våningar.
Tvillingtornen var 417 meter höga. Det motsvarar mer än 5 Skatteskrapor på varandra. Vidare var de 63,5 x 63,5 meter breda och blev mer eller mindre pulveriserade på ungefär 12 sekunder. Helt symmetriskt - från topp till tå - rakt ner i sina egna fotspår - inte ett - utan båda två!

Kritiker hävdar att denna hastighet ungefär motsvarar fritt fall.
Det skulle isåfall betyda att byggnaderna inte mötte något som helst motstånd av sina egna stål och betongstrukturer på vägen ner. Inget motstånd alls!

Men tornen stöttes upp av bl.a. 47 lodräta och massiva stålbaklar i kärnan och 236 balkar på utsidan runt om.

Kunde verkligen en så snabb och total demolering vara möjlig utan någon form av sprängmedel?

De foton och videobevis som finns tillgängliga visar något som inte alls liknar kollapser! Man kan se hur hundratusentals ton betong och stålbaklar slungas som konfetti flera hundra meter åt sidorna och upp i en båge - medan tornen pulveriseras! Se videoklippet ovan.

1 kommentar:

NN sa...

Det var min spontana reaktion när jag såg eländet på tv från första början. Det var nåt fel med den där bilden - så där kan inte byggnader bete sig om de inte får hjälp på traven. Senare har jag förstått att jag, tack och lov, inte är ensam om detta.