måndag 18 februari 2008

Ingen rättvisa för de anhöriga

Ibland får man höra att man inte ska gräva i det här ämnet för att det är respektlöst mot de anhöriga som förlorade nära och kära i 11:e septemberkatastrofen. Ingenting kan vara mer felaktigt. Utan de anhöriga skulle det inte ha blivit någon kommission överhuvudtaget. De anhöriga fick protestera utanför vita huset och kongressen för att få uppmärksamhet och få till stånd en undersökning av händelserna. Det tog hela 441 dagar innan kommissionen skapades.

Den 11:e septemberkommissionen nämnde inte byggnad 7 i sin rapport, ungefär som att en kollaps av en 47-vånings skyskrapa inte var värd ens en notis. De påstådde att tvillingtornen inte hade någon stålkonstruktion i mitten av byggnaderna, de var ihåliga. Det visade sig vara fel. De nämner inte smält metall i källarna bland ruinerna. Det blev ingen ordentlig undersökning helt enkelt utan en mörkläggning.

Så jag frågar dig, om någon nära dig skulle mördas i en tragedi och ingen ordentlig undersökning skulle bli gjord för undersöka det brottet. Skulle du rycka på axlarna och "gå vidare" ?

De anhöriga har inte fått NÅGON SOM HELST RÄTTVISA!

Inga kommentarer: